RSS

Monthly Archives: April 2010

tension is everywhere!!

hoooo…what a tough month..feels like i had enough of this tense already but the tense just don’t wanna go away:(…huuu…desperately need some refreshment to wash the stress away! what to do??mom, i miss u..i miss your cook and your presence but i can’t go back now..i have a “war” to finish…pray for me mom..i just don’t have the gut to tell u this..mianhee…

i miss her…why is she so far away??why can’t she be reached??i need a friend..a true friend that will hear me, a true friend that will always be beside me, during up and down..how i miss u badly that my days are not the same as ever…please be here soon…how i wish u can read this…huhuu

i hate this feeling..it makes me look bad…it makes me tensed…it makes me hate myself even more…geez…if…and if only i can control this bad feeling! arrgghhh! stress, just go away!! away from my life!

this month is the final month…hope so…please…please be strong!!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 11, 2010 in pape je!

 

last exam as a degree student!

whoa…sedar x sedar da final year = final sem = final month n tgl bpe ari je lg da nk hbs degree…fuhh…cptnya masa berlalu! da mgu final xam da…sblom ni relek je..xam? biasa la..pastu terfikir…ehhh, ni bkn xam last da ke??pasni mana ada xam lg da…waaaa….seyes…bru trigt!!adehh…gila lmbat pk..credit tu thesis n lab work yg mnybabkn ak lpa ak da nk hbs degree…lol..haha…pape pn, ak hrap sem ni xmcm sem2 yg sudah..hrap2 ia berjlan lancar laa..aamiinn…ni la jdual xam aku:

  1. 14/4/2010 – transgenic
  2. 22/4/2010 – behavior n health
  3. 27/4/ 2010 – VIVA
  4. 30/4/2010 – undang2 keluarga islam

wish me luck!! tetiba viva menyelit d tgh2 final xam..huhuu…cuak!!

 
Leave a comment

Posted by on April 8, 2010 in pape je!

 

terjemah abstrak sgt kelakar!!lol…^_^

hahaha…seyes ckp sgt klaka..pecah prut ak gelak..mna tak nya dr “phospholipase” jadi “fosfolipase”..nsb ad “e” klu x mmg lipas btul laa..hahaha…time translate ni la rsa bm sgt hancus!!! maafkan ku whai ckgu2 bm ku..x ku sngja kan! waaa….ni la pdah tak mengaplikasikan bm dlm penulisan…hahaha..oppss…skema nk mampos ayat…hihi…bntai jela…bkn perkataan tu je, ayt lain pn berputar rsa kpala nk trjemah mksudnya apa..rsa cm cmne la ak jwb xam bm dlu??seyes rsa sgt truk bm aku…tatabahasa tunggang-langgang…blom lg penanda wacana…hahahhaa…skema2…perkataan sng pn bla trjmah jd plik..yela, nk bg ayt tu sdap…aytnya sng je pun..”sperm-specific enzyme” trjmah jd “enzim khusus-sperma” kah????lol…*roll on the floor laughing*…hahahhaa…adusss…kes parah ni..nahas aku klu salah trjmah…waaaaaa….cmne ni???desperately need help in translation!! SOS!! hahaha…tu blom “calcium ion oscillations”…ni trjmah jd “penyebaran ion kalsium” kah?? uwaa….bla nk siap abstrak aku ni??woah…apehal la susah bebenor ni??sape2 blh tolong??huhuhu~~boleh gelak trguling2 n pcah prut trjmah abstrak tp lom lg smpi separuh muka surat…lol…cmne nk survive smpi ayt last ni??hahaha..aja aja fighting!!

kala bosan buat thesis, sempat je posing ngn webcam kat lab! hehe~~

 
2 Comments

Posted by on April 4, 2010 in pape je!

 

finally it was shipped out!!

hooorrrraaaayyyyyy!!!mansehhh!!!hahahahaaa…..akhirnya album DBSK yg ak order bln lpas dr YESASIA.com sudah d pos!!!sungguh excited bla dpt emel tuh..hehehe…akhirnya pd tanggal 31 mac 2010, album yg ak order d pos jua…yes2!!!gembira x trkata…ohh..cpt la smpi whai DBSK-ku..hehehe…xsbar da ni…tp hjung bln ni br smpi ;(..trpksa la tgu lg..huhuuhu..tp xpe, akan ku tgu jua..hahaha…seyes..nk bli kt mesia ni bkn xde tp hrganya mak aaiii..MAHAL gla!! single je pn tp hrga rm50++..adehh…parah..tu blum album lg…nk kta album bru kuar sah2 la mhal tp ni album 6thun lpas pn mhal gla…uisshhh…boleh pokai aku…hahaa…seyes dowh…album MIROTIC yg ak order kt yesasia ni pas discount dpt la rm50++ tp klu bli kt kdai2 yg ak da srvey kt mesia ni hrganya rm60-rm120…husshhh..terdiam aku…telan air liur jela nemgok…mhal gilos…berhabuk nk bli…huhuu…nsib la ad kwan ak yg gla pkar IT n computer, credit to FATH sb da tlg order n bli kn album DBSK…hontoni..arigato!!!kumawayo chingu!!!hahaa…thanks to fath ak da bli album DBSk..bkn xleh bli sndri tp kna ad akaun PAYPAL plak..tu yg pyah..ak mna rti mende2 nih…hik3…teringin nk bli yg concertnya..skali ak usya hrga nya mak aaiihhh…rm300++….adehhh….mhal sungguh!!ak try la tgk grup korea lain, tgk mhal ke x album2 n single2 dia..x la mhal sgt pn..bwah rm50…ada tu hrga bru rm20-rm30 pdahal femes je grup tu cm Wonder Girls, SNSD, SS501, Super Junior…aku pn heran…apsal la yg DBSK ni sume mhal2 gla??pastu ak g la try google psal rekod2 pecah carta DBSK ni…igtkn album korea je mhal, rpa nya album jepun dia 2x gnda mhalnya!!reasonnya sb org jepun mampu nk byar hrga mhal cmtu…fuyyooo…dahsyat gla bigeast n fan tohoshinki ni…cassies pn sama je…lbih kurang…hahhaa….rekod pcah crta yg lain nya adalah DBSK da msuk GUINESS WORLD BOOK RECORDS (btul ke ejaan ni??gasak laa) tuk artis yg pling byk d photograph, smada grup photo @ solo sebnyak 500 juta kali!!!pergghhh…dahsyat!! rekod lain nya mmg ad trtlis album2 nya mmg antra yg plg mhal…hmmm ptut laaa…mmg mhal pn tp fans nya ttp bli…salute la fans dia..bgus gla! mmg support hbs!! tu blom msuk hdiah2 mhal yg fans bg kt diorg…branded2 plak tu cm Dior, LV, Evisu, Body Shop, Levi’s, Guess, Vincci, etc (ak bkn tau sgt bnd2 branded ni)..dlm ati ak trfkir…kaya gla fans dia..siap support Yunho n donate kat Haiti sebyk 3juta won klu x silap aku laa…hisshh…snggup berkorban apa saja nih!!hahhaaa…DBSK-ism @ mania??tohoshinKING??^_____^

ni la cover album MIROTIC yg aku da beli tp blom sampi..huhuu

dunno why but i just love MIROTIC & TVXQ ^____^

 
Leave a comment

Posted by on April 4, 2010 in Uncategorized

 

TVXQ Broke Own Record! 1,000,000 Total Sale is Close at Hand! The First Place Eight Times in Total!

“Broke Own Record! 1,000,000 Total Sale is Close at Hand!”


[CHOSUN ONLINE NEWS] 100401

Entertainment News
Chosunonline.com
2010/04/01 15:38:01


TVXQ a popular male group of five made a new great record once again in Japan.

According to CD ranking site “Oricon Style” that have the most reputation in Japan; TVXQ’s 30th single piece “Toki wo Tomete” that is released on March 24th in Japan made the first place again for the weekly ranking.

TVXQ extended their own record of single CD sales accomplished by overseas artist by ranking the first place total of eight times.

Including this single and other single released this year by TVXQ and also their first album all ranked the first place this year at Oricon Ranking and they proved their popularity.

In addition, the achievement of 1,000,000 pieces of total sales by TVXQ is close at hand this year as well.

As for the sales at this point in time, TVXQ’s single CD “BREAK OUT!” sold about 300,000 pieces, their single “Toki wo Tomete” sold about 200,000 pieces and their best album “BEST SELECTION 2010″ (January 27 release) sold about 450,000 pieces.

Always Keep The Faith!

source: Chosun Online News
translated by: Junsulv@OneTVXQ.com
shared by: OneTVXQ.com { One World. One Red Ocean. One TVXQ! }

credit: sharingyoochun.wordpress.com

TVXQ forever 5!!

 
Leave a comment

Posted by on April 4, 2010 in dbsk/tvxq/tohoshinki

 

super tired and super tension!!

minggu2 yg sgt2 memenatkan! seyes..rsa cm zombie @ burung antu pn ada gak..huhuu..apekah..sungguh xde life! smpi xsmpt ak nk update blog…huu..mianhee..ari2 ak d hbskn ngn wat thesis aje…sehari 1 chapter @ 2..adeehhh..menat..rsa cm knp la fnal year ni mcm ni..xbest…mmg la ad byk bnd bru bljr tp klu da trlmpau byk x trkjar aku..klu la ak ad ksu roda ke apa ke still xleh nk kjar.gla cpt msa brjln…huuu…skg dlm dilema..org kta literature review ssh..tp discusssion lg ssah..bg aku, conclusion PALING SUSAH!!wawaaaaa….seyes rsa cm nk ngs je..cmne ak nk conclude ni..x reti…waaa…tolong2…bkn nya apa, ssh sb rslt nya negative (aku assume laa..hahaa) so cmne nk conclude??1 ayat jela conclusion ak jwabnya..adeehhh2…parah..tup2 tghari td ak d brtahu, SUPERVISOR aku amk cuti SEBULAN!!what???speechless sngguh aku..klu sebulan stat dr arni mksd nya smpi ak viva laa??waaaahhhh..mcm mna??thesis nk htr kt sape??viva nk tny sape???husshhhh…pening2..tension gla aku..da nk smpi thap kronik nih!!huhuhuuu~~

 
Leave a comment

Posted by on April 2, 2010 in pape je!